Als je op zoek bent naar een nieuwe functie binnen een nieuwe organisatie is het vaak lastig om je een weg te banen door de talloze sites met vacatures. Waar te beginnen? Of beter, hoe te beginnen. Skills-HR je hierbij helpen. Je hebt al een begin gemaakt door te kiezen voor een nieuwe functie. Een nieuwe functie betekent een nieuwe toekomst. En dat is altijd spannend. Voldoet de functie daadwerkelijk aan mijn verwachtingen? Pas ik wel voldoende binnen de organisatie? Hoe zijn mijn nieuwe collega’s? Deze en andere vragen komen voorbij als je op het punt staat om een nieuwe stap in je carrière te maken. Om dit traject in goede banen te leiden en je hierin te begeleiden nemen we je mee door de wereld van het solliciteren. Als zogenaamde ‘carrière makelaars’ weten we door ervaring welke stappen we moeten doorlopen om uiteindelijk tot een succesvol resultaat te komen. Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten waar je gelukkig van wordt. Welke elementen in je werk vindt je belangrijk? En welke niet? Waar wil je naar toe? Waar blink je in uit? Wat wil je verder ontwikkelen? Zaken om bij stil te staan bij het zoeken en vinden van een nieuwe baan. Zodra we je cv ontvangen hebben, bekijken we of en wat we voor je kunnen betekenen. Als we denken dat je op één of meerdere openstaande vacatures past, nemen we telefonisch contact met je op. We bespreken een aantal zaken om er zeker van te zijn dat je op de beoogde functie past. Als blijkt dat we een aansluiting zien, maken we een afspraak. Mocht je een vacature zien waar je interesse in hebt, maar nog het één en ander wil weten, neem gerust contact op en we vertellen je er graag meer over.

Op weg naar een nieuwe baan of opdracht

Indien je cv aansluit bij de wensen en voorkeuren van onze opdrachtgever dan nodig we je graag uit voor een intake gesprek. Dit kan bij op het kantoor in Breda of op een nader te bepalen locatie om zodoende elkaar tegemoet te komen. Tijdens het gesprek zullen we dieper ingaan op je cv. Verleden, heden en toekomst zal tijdens het gesprek besproken worden. Tevens zal er ingezoomd worden op de functie. Wellicht dat er ook nog andere interessante functies beschikbaar zijn die dan tevens besproken zullen worden. Na het gesprek zal er een CV worden worden opgemaakt in de format zoals deze naar de opdrachtgever verzonden zal worden. Voordat dat gebeurt ontvang je als kandidaat het cv ter inzage. Dit omdat we het belangrijk vinden dat je weet hoe je cv verzonden wordt en wat er in het cv staat. Eventueel kan er nog een aanpassing gedaan worden voordat het cv verzonden wordt. Nadat de klant een terugkoppeling heeft gegeven zal er opnieuw contact met je worden opgenomen. Je zal al dan niet worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij de opdrachtgever. Als dat gesprek positief is verlopen en beide partijen zijn enthousiast, zal er een tweede gesprek volgen. Indien alle partijen nog
geïnteresseerd in elkaar zijn zal de opdrachtgever overgaan op een voorstel. Eventueel kan er nog een assessment plaatsvinden. Als alle stappen doorlopen zijn en het voorstel is positief door jou als kandidaat ontvangen, zul je op de afgesproken datum in dienst treden van de opdrachtgever.